Projekt ESS: Razvoj pismenosti ter ugotavljanje in priznavanje neformalnega učenja od 2011 do 2014
Aktivnost:  Razvoj pismenosti

Domov | Rezultati projekta 2013 | 2012 | 2011

Četrto tromesečje 2013

 

Izobraževalni film Temeljna zmožnost MATEMATIČNE KOMPETENCE IN KOMPETENCE V ZNANOSTI IN TEHNOLOGIJI
Prijetna zgodba upokojenih zakoncev Šalamon pokaže, kako matematične kompetence in kompetence v znanosti in tehnologiji lahko pomagajo varčevati in vsakodnevno življenje narediti polno izzivov. Uporabnik video učnega gradiva spoznava to sestavljeno temeljno zmožnost in gradi razumevanje o tem, kako pogosto v življenju naletimo na matematične probleme in koliko je dnevna rutina prepletena s tehnološkimi rešitvami. Posebej si lahko ogledate samo krajše posamezne dele (Izobraževalni del, Ponovimo, Napovednik).

Knjižice z opisniki
Komplet knjižic z opisniki za 4 izbrane temeljne zmožnosti je rezultat dela posebne raziskovalne skupine praktikov in teoretikov v letih 2012-2013. Vsebine knjižic so nastajale skozi dveletno akcijsko raziskovanje prakse izbranih strokovnjakov in vsebujejo pomemben element - glas izobraževalcev s terena, saj sloni na izkušnjah in preizkušanju predstavljenih rešitev s strani izbranih praktikov.

Knjižice v obliki E gradiva učiteljem v praksi omogočajo priročno uporabo, dopolnjuje pa jih dodatna knjižica z razlago in teoretičnim pojasnitvami, kako so bili opisniki oblikovani. Knjižice so vsebinsko dopolnilo priročniku Temeljne zmožnosti odraslih in izobraževalnim filmom. 

 

Knjižice z opisniki:

 

Promocijska knjižica za zaključno konferenco (v pripravi)

<< Nazaj